АКТУАЛЬНО

Евакуація в Сумській області: з 19 населених пунктів виїхали всі мешканці

Сумська область стала свідком повної евакуації населення з 19 населених пунктів, розташованих у 5-кілометровій зоні від кордону з Російською Федерацією. За інформацією “Суспільного”, евакуація охопила населені пункти у Новослобідській, Білопільській, Краснопільській, Шалигинській та Есманьській громадах.

Загальна кількість людей, які перебувають у зоні евакуації, становить 12 689 осіб, з них 712 – діти. Ці міри є частиною стратегії влади, спрямованої на забезпечення безпеки громадян у зоні прикордонного конфлікту.

На початок грудня 2023 року вже евакуйовано 3 679 осіб, включаючи 679 дітей, які тимчасово оселилися в інших громадах Сумської області.

Евакуаційні заходи охопили 15 громад у чотирьох районах (Конотопський, Охтирський, Сумський, Шосткинський), включаючи такі громади, як Новослобідська, Путивльська, Великописарівська, Білопільська, Краснопільська, Юнаківська, Миропільська, Хотінська, Глухівська, Дружбівська, Зноб-Новгородська, Шалигинська, Свеська, Середино-Будська, Есманьська.

Влада Сумської області вже раніше оголосила про намір евакуювати всіх мешканців п’ятикілометрової зони в прикордонних громадах через загрозу з боку Росії. Попри спростування раніше анонсованої примусової евакуації, населені пункти Сумщини регулярно стають мішенню обстрілів та терористичних актів з боку російських ДРГ, що ставить під загрозу життя і майно громадян.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ