АКТУАЛЬНО

Філіппіни й США планують навесні провести найбільші військові навчання

У квітні цього року Філіппіни та США планують провести найбільші військові навчання, в яких намічається демонстрація силового альянсу обох країн в контексті наростаючої напруженості в Південнокитайському морі.

За інформацією речниці Збройних сил Філіппін, Франсель Маргарет Падільї, ці щорічні навчання, відомі як «Балікатан», охоплять кіберпростір та взаємодію в інформаційній війні.

“Ми плануємо здійснювати більше навчань у ключових напрямках по всій країні. Окрім кількісного підходу, ми акцентуємо увагу на якості навчань”, – додала вона.

Минулого року Філіппіни та США провели свої найбільші військові навчання за останні три десятиліття, залучивши 17 600 військових з обох країн. У ході навчань відбулись бойові тренування в акваторії Південнокитайського моря, регіону, де Пекін висловлює значні територіальні претензії.

Зазначається, що рішення про розширення навчань прийнято в умовах зміцнення взаємодії між США та Філіппінами в галузі безпеки на тлі тривалої напруженості в спірних водах.

Водночас, ВМС Філіппін зафіксували близько 200 кораблів морської озброєної міліції Китаю в Південнокитайському морі. Берегова охорона Філіппін розмістила два свої судна в регіоні для моніторингу зростання кількості кораблів морської озброєної міліції Китаю на одному з рифів у філіппінській виключній економічній зоні (ВЕЗ).

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ