АКТУАЛЬНО

Фінансова імперія ХАМАС: як бойовики уникнули фінансового “знекровлення” від Ізраїлю та Заходу

Після спроби повністю знищити бойовиків ХАМАС, Ізраїль та Захід стикаються із складнощами у задушенні фінансового потоку до організації. The Economist розповідає про складну мережу, яка забезпечує ХАМАС сотнями мільйонів доларів щороку.

ХАМАС встановив величезну і диверсифіковану мережу, що включає відмивання грошей, фінансування компаніями та інші шляхи обходу санкцій.

Окремі джерела доходів ХАМАС включають імпорт товарів з Гази, інвестиції в компанії, реєстровані в країнах Близького Сходу, та допомогу від Ірану, оцінювану у 100 млн доларів на рік.

Країни, такі як Туреччина, також допомагають ХАМАСу обходити заходи санкцій та проводити фінансові схеми по всьому світі.

Згідно з експертами, визначити та зупинити всі ці джерела фінансування становить величезний виклик, існує ризик навіть зростання фінансування ХАМАС від країн із пропалестинським населенням.

Стаття розглядає складність завдання Ізраїлю та Заходу у придушенні фінансового потоку до ХАМАС та ризики, пов’язані з намаганням обмежити фінансування бойовиків.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ