АКТУАЛЬНО

Фінансування ветеранської політики в державному бюджеті на наступний рік суттєво зросло

У державному бюджеті на наступний рік значно збільшено фінансування ветеранської політики, а також планується впровадження нових ініціатив для підтримки ветеранів війни та їхніх сімей. Заступник Міністра у справах ветеранів України, Світлана Кашенець, підчас наради з представниками обласних, Київської міської державних (військових) адміністрацій наголосила на важливості активної співпраці для реалізації нових заходів.

“Держава повинна надавати належну увагу та підтримку українським захисникам, які повертаються з війни, та їхнім сім’ям. Роль у виконанні нової державної ветеранської політики відводиться місцевим владам і громадам”, – підкреслила вона.

На нараді обговорено впровадження нових правил використання бюджетних коштів Міністерства у справах ветеранів, проаналізовано виконання урядової постанови № 702 стосовно створення самостійних структурних підрозділів з ветеранської політики на рівні обласних державних адміністрацій, районних військових адміністрацій та об’єднаних територіальних громад.

Також обговорено механізми впровадження регіональної інфраструктури ветеранської політики, включаючи розширення проекту “Адмінсервіс ‘Ветеран'” на базі ЦНАПів за підтримки Міністерства у справах ветеранів. Серед інших питань наради було зазначено залучення структурних підрозділів ветеранської політики до надання психологічної допомоги, популяризації ветеранського спорту, освіти та професійної адаптації. Також було висвітлено важливі аспекти забезпечення якісного опрацювання та своєчасного внесення даних до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Під час наради також було розглянуто стан реалізації пілотного проекту Міністерства у справах ветеранів щодо впровадження інституту помічника ветерана, презентовано програмні напрямки роботи на 2024 рік Українського ветеранського фонду, обговорено створення умов для розвитку адаптивних видів спорту, фізкультурно-спортивної реабілітації та запровадження єдиної ветеранської “гарячої лінії”.

Представники державних адміністрацій також мали можливість ставити свої питання керівникам профільних структурних підрозділів Міністерства у справах ветеранів і отримувати вичерпні відповіді.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ