АКТУАЛЬНО

Франція та США пропонують тимчасове перемир’я між Ізраїлем та Ліваном

Париж і Вашингтон незабаром оприлюднять спільний план щодо врегулювання ситуації в Лівані, який передбачає 21-денне тимчасове припинення вогню. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро на засіданні Ради безпеки ООН, повідомляє TRT Haber.

«Ми працюємо з нашими американськими партнерами над угодою про тимчасове припинення вогню терміном на 21 день, щоб забезпечити можливість для переговорів між Ізраїлем та Ліваном», – зазначив Барро. Він підкреслив, що цей план спрямований на захист цивільного населення та створення умов для дипломатичних переговорів, які мають запобігти подальшій ескалації конфлікту.

План передбачає негайне прийняття обома сторонами для забезпечення мирного діалогу. Ізраїльські військові дії в Лівані, що почалися на півдні та сході країни, завдали масованих авіаударів по населених пунктах, унаслідок чого постраждали десятки мирних жителів. У відповідь «Хезболла» випустила ракети у бік північного Ізраїлю, що загострило ситуацію.

Ескалація між Ліваном і Ізраїлем розпочалася наприкінці липня після того, як ізраїльські сили завдали удару по південному передмістю Бейрута, знищивши житловий будинок і вбивши сімох людей, включаючи високопоставленого командира «Хезболли» Фуада Шукра. Ця подія спричинила нові загрози від лідера «Хезболли» Хасана Насралли, який заявив, що Ізраїль «перейшов червоні лінії» і зіткнеться з жорсткою відповіддю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ