АКТУАЛЬНО

Французький генерал висловив занепокоєння щодо здатності НАТО відповісти на напад Росії

Занепокоєння щодо спроможності НАТО адекватно реагувати на потенційний напад з боку Росії висловив французький генерал Бертран Тужу.

В інтерв’ю виданню Politico він зазначив, що в Альянсі існують серйозні проблеми з перекиданням важкої техніки та військ через “адміністративну тяганину”, що може значно ускладнити оперативні дії в разі загострення ситуації на сході.

На його думку, переміщення обладнання під час холодної війни Європою було набагато простішим. Тужу зазначив, що в разі, якщо Росія почне напад на країни НАТО, іншим європейцям і американцям доведеться якомога швидше перекинути війська на східний фланг.

Але на практиці це ускладнюється тривалими і розрізненими адміністративними процесами, не пристосованими для переміщення техніки через інфраструктуру і брак транспортних можливостей.

Генерал також нагадав, що на початку 2022 року Європа справді усвідомила, наскільки складним може бути процес переміщення техніки.

“Ми виявили масштаб адміністративної тяганини. В Україні йде війна, але митники пояснюють, що у вас немає потрібного тоннажу на вісь і що вашим танкам не дозволено перетинати кордон Німеччини”, – сказав він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ