АКТУАЛЬНО

Відставка Джонсона: як це вплине на допомогу Україні від США?

Республіканці в США висунули ініціативу щодо відставки спікера Палати представників Майка Джонсона, ймовірно, з метою заблокувати роботу палати до президентських виборів у США. Про це заявив політолог та голова Центру аналізу та стратегії Ігор Чаленко, наголошуючи на невигідності такого кроку для України. За його словами, без спікера на голові палати питання щодо допомоги Україні можуть навіть не потрапити на голосування.

Ініціатором відставки Майка Джонсона є конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, яка є частиною радикально налаштованих республіканців. Однак, зауважується, що тиск на Джонсона з боку демократів пов’язаний з його відмовою підписати пакет допомоги Україні.

“В даний момент демократи посилюють тиск на спікера Палати представників США Майка Джонсона. Йому пропонують прийняти пакет допомоги для України на 60 мільярдів, який вже був схвалений Сенатом. Якщо він погодиться, то проблем не виникне. Проте можливі й інші сценарії. Однак, знаючи, що Джонсон слідує вказівкам Трампа, можна не виключати його наміру заблокувати роботу палати до виборів”, — пояснив Чаленко.

Необхідно уникнути відставки Майка Джонсона, щоб забезпечити голосування сенатського пакета допомоги Україні. Інакше це може ще більше ускладнити процес надання допомоги. “Якщо ситуація не вирішиться найближчим часом, це може відкрити шлях до дуже довготривалого процесу”, — підсумував політолог.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ