АКТУАЛЬНО

Гаспар Ное розважається в Москві під час війни в Україні

Французький кінорежисер Гаспар Ное, який здобув популярність завдяки скандальним фільмам на кшталт “Незворотність” та “Любов”, наразі перебуває в Москві. Знаменитий режисер завітав до столиці Росії за запрошенням місцевого журналу, відвідав кілька нічних клубів, зробив фото на Красній площі та зустрівся з місцевими шанувальниками.

Російські медіа радіють з приводу візиту світової зірки, вважаючи це підтвердженням культурної відкритості країни. Фотографії Ное швидко розлетілися по пропагандистських ресурсах, які підкреслюють байдуже ставлення іноземних зірок до російської агресії в Україні.

Відзначимо, що Гаспар Ное є відомим своєю нестандартною творчістю і провокаційними сценами у своїх фільмах. Попри те, що його творчість часто викликає суперечки, зокрема через відверті сцени сексу і насильства, його роботи мають своїх шанувальників. Останній його фільм, “Вихор” 2021 року, став його останньою кінороботою перед паузою у кар’єрі.

Реакція на візит Ное до Москви в Україні була неоднозначною. Деякі українці сприйняли його візит як логічний крок для людини, яка славиться своєю експериментальною і часто провокативною творчістю. Інші ж висловили своє обурення і розчарування, зазначаючи, що таке поведінка режисера суперечить його репутації і ставленню до важливих моральних питань.

Кінодистриб’ютор Arthouse Traffic, що представляє український кінематограф, вже оголосив, що фільми Ное, такі як “Любов” і “Екстаз”, більше не будуть представлені на українському ринку. Платформа United 24 також висловила своє невдоволення візитом режисера до Росії.

Цікаво, що у 2015 році Ное вже відвідував Київ, де представляв свою картину “Любов”. Тоді ж його фільм був заборонений до показу в Росії та Білорусі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ