АКТУАЛЬНО

Генштаб України забезпечує навчання фахівців для понад 30 іноземних зразків військової техніки

Україна активно готує фахівців для експлуатації та обслуговування 30 різновидів іноземної військової техніки та озброєння. Начальник Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу Збройних сил України, генерал-майор Олексій Таран, розповів, що в даний момент штаб зосереджує зусилля на розширенні цих підготовчих заходів.

Таран вказав, що робота з розширення підготовки здійснюється через одночасне тренування українських інструкторів. Ці інструктори візьмуть на себе завдання навчання фахівців на власній території. “Вже маємо можливість готувати фахівців на нашій території для понад 30-ти зразків ОВТ”, – підкреслив він.

За словами Тарана, така підготовка буде продовжена і в нинішньому році. Тривалість тренувань залежить від складності застосування конкретного зразка військової техніки. Наприклад, навчання екіпажу танка Abrams триває практично два місяці, тоді як обслуговуючий персонал М777 155 мм важкої артилерії готується протягом тижня.

Генерал-майор підкреслив, що підготовка українських військовослужбовців та підрозділів у навчально-тренувальних центрах країн-партнерів відповідає стандартам усіх видів бойової підготовки. Проте важливо відзначити, що ця програма не включає тренування на новітні іноземні зразки озброєння і військової техніки.

“Тому головною відмінністю є те, що опановувати більш ніж 130 спеціальностей із застосування, експлуатації та ремонту іноземних зразків ОВТ наші спеціалісти можуть лише в навчально-тренувальних центрах країн-партнерів”, – узагальнив Таран.

Нагадаємо, що пілоти Збройних сил України, навчаючись на американських винищувачах F-16 у США, планують завершити навчання до кінця 2024 року, хоча конкретні терміни поки що не уточнені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ