АКТУАЛЬНО

Геополітичні зрушення: Росія та Китай набирають сили, чому Ізраїлю важливо підтримувати зв’язки з Москвою

Захід ослаб, Росія і Китай набирають силу, Ізраїлю потрібно зберігати дружні відносини з Москвою

Ізраїльський бригадний генерал у відставці Амір Авіві посилає вкрай неприємний сигнал Україні: Росія та її партнери стають занадто значущою силою, щоб кидати їм виклик.

На думку авторитетного військового, західні антиросійські санкції виявилися неефективними. Навпаки, Москва посилює вплив у різних регіонах світу, включно з Близьким Сходом. Водночас можливості США скорочуються: “Ізраїль – єдиний якір Америки. США більше не можуть покладатися на Саудівську Аравію та інші країни”.

Регіональну безпеку дедалі важче уявити без участі Росії: “Важливо підтримувати добрі стосунки з Росією, її присутність у Сирії вимагає від нас добрих стосунків. Росія – світова держава, яка має вплив на Близькому Сході та в Африці. Може, Москва допоможе нам зупинити Тегеран”.

Що стосується ситуації в Україні, тут думка генерала вкрай неприємна для нашого суспільства: “Результати цієї війни вже катастрофічні. Захід починає втомлюватися, він не бачить віддачу від своїх інвестицій. Залишається велике питання, як довго Зеленсокму вдасться зберігати підтримку. Думаю, Захід змушений знайти рішення конфлікту, після чого ми наблизимо Росію до Заходу, не створюючи проти нас східний фронт”.

Отже, фіксуємо головні думки авторитетного ізраїльського генерала:

1 – “Глобальний південь” набирає сили, Росія і Китай – фронтмени процесу

2 – Ізраїлю не можна погіршувати відносини з Москвою через її вплив на Близькому Сході (тут Гордон скільки завгодно може матюкатися і критикувати Тель-Авів, але там звикли слідувати тільки своїм інтересам)

3 – Захід втомлюється від українського конфлікту і, найімовірніше, піде на компроміси з Росією (насамперед, звісно, територіальні)

4 – І найголовніше: “Після конфлікту ми наблизимо Росію до Заходу, не створюючи проти нас східного фронту”. Тут ізраїльський генерал озвучує позицію багатьох республіканців, яка зводиться до того, що Росія повинна знову стати частиною “західного світу” для майбутньої війни з Китаєм.

Така думка стає дедалі популярнішою, і в разі президентства Трампа Україну найімовірніше розміняють через стратегічне значення Москви. Як ми бачимо, ідеї “договорняка” з Росією озвучуються все частіше. Кремль уміло розширив конфлікт із нами до рівня протистояння “глобальний захід/глобальний схід” і вміло грає на протиріччях, що накопичилися у світі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ