АКТУАЛЬНО

Saab відкриває свій перший зарубіжний завод в Індії для виробництва гранатометів Carl-Gustaf M4

14 листопада 2023 року шведська компанія Saab оголосила про будівництво заводу в Індії для виробництва сучасних гранатометів Carl-Gustaf M4. Планується, що завод розпочне роботу вже наступного року і повністю відповідатиме вимогам програми “Made In India”.

Голова бізнес-напрямку Saab Dynamics, Юрген Йоханссон, висловив задоволення щодо рішення щодо 100% прямих іноземних інвестицій в Індії від імені глобальної оборонної компанії Saab. Цей крок підкреслює зобов’язаність Saab принципам “Made in India” і відображає відмінне співробітництво з індійськими силами оборони.

Гранатомети Carl-Gustaf давно знаходяться на озброєнні індійської армії, і новий завод в Індії дозволить більш ефективно задовольняти потреби в сучасних військових технологіях. Плани щодо будівництва заводу були анонсовані у вересні 2022 року, а початок виробництва заплановано на 2024 рік.

Виробництво гранатометів Carl-Gustaf M4 в Індії також передбачає експорт зброї, не лише для Індії, а й для інших країн. Спочатку продукція буде відправлятися до Швеції, а потім постачатиметься замовникам.

Цей крок Saab зробив після успішного випробування гранатомета Carl Gustaf Збройними Силами України під Бахмутом 8 травня. Бронетехнічний засіб також був покращений цифровою системою наведення та новим боєприпасом 21 червня, що надало йому додаткові можливості на полі бою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ