АКТУАЛЬНО

Голова АМКУ Павло Кириленко незаконно збагатився на 56,2 млн грн

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило про оголошення підозри голові Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павлу Кириленку у незаконному збагаченні на суму 56,2 мільйона гривень та декларуванні недостовірної інформації. Підозри висунуто за статтями 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України.

Згідно з даними слідства, Павло Кириленко, обіймаючи посаду керівника Донецької обласної державної адміністрації у період з 2020 по 2023 рік, набув значну кількість нерухомості та люксових автомобілів, зареєструвавши ці активи на родичів своєї дружини.

Список набутого майна

Підозрюваний, як зазначають у НАБУ, придбав наступні об’єкти:

  • 7 квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м;
  • Будинок під Києвом площею 220 кв. м;
  • 2 гаражних бокси;
  • 6 паркомісць;
  • 3 нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м;
  • Люксовий автомобіль BMW X3.

Ці активи не були відображені у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Кар’єра Павла Кириленка

Павло Кириленко очолював Донецьку обласну військову адміністрацію протягом більше ніж чотирьох років, починаючи з літа 2019 року. Раніше він обіймав посаду військового прокурора Ужгородського гарнізону Західного регіону.

5 вересня 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив Кириленка з посади голови Донецької обласної державної адміністрації. Того ж дня Верховна Рада звільнила голову АМКУ Ольгу Піщанську, і вже 6 вересня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вніс подання до Верховної Ради про призначення Павла Кириленка на посаду голови Антимонопольного комітету України.

22 грудня 2023 року Зеленський призначив заступником Кириленка в АМКУ його колишнього заступника з Донецької обладміністрації Максима Сандигу, який також раніше працював з Кириленком в Генеральній прокуратурі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ