АКТУАЛЬНО

Сьогодні вночі відбулася чергова масована атака на українську енергетику

Уночі Україну атакували 60 “Шахедів” і 39 ракет.

За офіційними даними, майже всі безпілотники збиті – 58 одиниць. Що ж до ракет, їх збито 26.

Ударів завдавали 3 “Кинджали” з Рязанської області, 2 “Іскандери” з Криму, 4 “Іскандери-К” з Курської області (всі збиті), 9 авіаракет Х-59 з Бєлгородської області (5 збито), 21 крилата ракета Х-101/Х-555 (17 збито).

Під час сьогоднішньої нічної атаки під ударом перебували десять українських областей. Про це повідомив глава МВС Ігор Клименко.

“Ворог атакував ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру, цивільні об’єкти, приватні будинки. Загалом під ударом перебували десять регіонів. По допомогу одразу після ударів звернулися шестеро людей, серед яких – дитина. Зруйновано близько десяти приватних будинків, ще десятки – пошкоджено”, – повідомив він.

Зазначимо, що місцева влада офіційно підтверджувала удари тільки по трьох областях – Дніпропетровській, Черкаській та Івано-Франківській.

У Міненерго також повідомляли про атаку на об’єкти в Полтавській області, але в місцевій ОВА заперечують, що були прильоти.

Також пабліки писали про вибухи у Стрию Львівської області, але офіційно це не підтверджувалося.

“Цього разу ворог вдарив по об’єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях”, – заявив міністр енергетики Галущенко.

За його словами, метою атаки дронами і ракетами були, зокрема, об’єкти генерації (тобто, електростанції).

Під час нічної повітряної атаки пошкоджено кілька енергетичних об’єктів Дніпропетровської області, повідомив губернатор Лисак.

А саме – у Дніпровському, Криворізькому та Кам’янському районах.

У Кам’янському крім того під удар потрапив дачний кооператив, де п’ятеро поранених.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ