АКТУАЛЬНО

Голову парламенту Австрії підозрюють у корупції та позбавили його імунітету

Депутати Національної ради Австрії прийняли рішення позбавити імунітету голову парламенту Вольфганга Соботку, дозволяючи антикорупційній прокуратурі розпочати розслідування його справи. Рішення було ухвалено під час пленарного тижня, коли депутати видали дозвіл на розслідування прокуратурі щодо економічних та корупційних злочинів, пов’язаних із головою Національної ради.

Згідно з рекомендацією комітету з питань недоторканності, депутати вирішили, що немає зв’язку між обвинуваченнями, які ставляться на той час голові Національної ради, і його політичною діяльністю як народного депутата.

За інформацією австрійських ЗМІ, відбувається розслідування щодо можливого втручання Соботки в діяльність ексгенсека Міністерства фінансів Томаса Шміда під час податкової перевірки Фонду Ервіна Прьолля. Соботка відкидає обвинувачення та стверджує свою невинуватість.

Цей випадок є частиною ширшого контексту антикорупційних розслідувань в Австрії, серед яких недавні обвинувачення колишнього федерального канцлера Себастіана Курца. Висунуті обвинувачення стосуються його свідчень перед парламентською комісією та участі у реформі державної холдингової компанії ÖBAG.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ