АКТУАЛЬНО

Громадянина Узбекистану засуджено до п’яти років позбавлення волі за участь в армії “ДНР”

У Ташкентській області Узбекистану суд засудив 38-річного узбекистанця до п’яти років позбавлення волі за ймовірну участь в армії “ДНР” в Україні, відповідно до інформації, наданої Радіо Озодлик.

Суд в Узбекистані визнав Ільдара Хайруліна, який народився в Юкорічірчіччкіському районі Ташкентської області, винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 154 (“Найманство”) Кримінального кодексу.

Судове засідання відбулося 23 жовтня в Ташкенті.

За даними слідства, представленими “Озодлик”, Хайрулін, у період з 2014 по 2015 рік, стверджується, що він “брав участь у бойових діях проти державних збройних сил” на території України.

Проте, згідно із заявами родичів, Хайрулін не був учасником військових дій в Україні, не відвідував цю країну, і на момент пред’явлення обвинувачення він перебував у Росії.

Цей випадок є першим відомим випадком винесення вироку громадянину Узбекистану за участь у бойових діях на території України.

Раніше Узбекистан підкреслив свою позицію в підтримці територіальної цілісності України і відмовився визнавати незалежність сепаратистських “Л/ДНР”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ