АКТУАЛЬНО

Гуманітарна допомога для трьох мільйонів дітей на Гаїті – заява ООН

Три мільйони дітей на Гаїті потребують гуманітарної допомоги через насильство з боку банд, яке перешкоджає доставці продовольства та інших необхідних товарів. Про це повідомила керівниця Дитячого агентства ООН Кетрін Рассел на засіданні Ради Безпеки ООН.

Рассел наголосила, що ситуація на Гаїті, яка зазнає наступу банд, є катастрофічною та погіршується щодня. У багатьох частинах країни базові служби припинили роботу.

Тим часом перехідна президентська рада для управління країною досі не була укомплектована. Протягом багатьох років на Гаїті триває конфлікт з бандами, але озброєні групи активізували свої атаки наприкінці лютого, коли прем’єр-міністр Аріель Генрі відвідав Кенію з метою укладення угоди про розміщення в країні міжнародних сил безпеки.

Проте Генрі не зміг повернутися на Гаїті, оскільки банди напали на міжнародний аеропорт, змусивши його закритися.

Стрілянини та спільні дії бандитських угруповань з метою усунення прем’єр-міністра спричинили загострення ситуації, у результаті чого сотні ув’язнених втекли з в’язниці у Порт-о-Пренс.

Уряд Гаїті 3 березня оголосив надзвичайний стан та ввів комендантську годину після масштабної втечі ув’язнених. Місто Порт-о-Пренс перебуває в облозі, оскільки злочинні угруповання взяли під контроль більшу частину території.

Раніше ООН повідомляли про понад 1500 загиблих унаслідок діяльності банд в країні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ