АКТУАЛЬНО

ХАМАС втратив половину своїх сил та змінює тактику в боротьбі з Ізраїлем

Угрупування ХАМАС втратило близько половини своєї чисельності за вісім місяців війни та перехрестився на тактику “нападай і тікай”, сподіваючись зірвати спроби Ізраїлю отримати контроль над сектором Гази. З посиланням на офіційних осіб США та Ізраїлю, що зараз угрупування складається приблизно з 9–12 тисяч бійців, в порівнянні зі 20–25 тисячами до війни. Ізраїль заявляє про майже 300 втрат військовослужбовців під час операції в Газі.

Бойовики ХАМАС віддають перевагу уникненню тривалих зіткнень з ізраїльськими силами, використовуючи засідки й саморобні бомби для атаки цілей, часто в тилу ворога, за словами одного з чиновників. Місцеві мешканці спостерігають за цими змінами у тактиці, зазначаючи, що раніше бойовики негайно реагували на вторгнення ізраїльських військ, але тепер вони вичікують та здійснюють атаку з засідок.

За даними офіційних осіб США, така тактика може дати ХАМАС можливість утриматися ще кілька місяців, оскільки вони продовжують отримувати зброю через тунелі та перероблені боєприпаси, а також захоплену в ізраїльських сил.

Проте представник Армії оборони Ізраїлю Пітер Лернер наголосив, що їхня мета щодо ХАМАС ще не досягнута, визнавши, що не можливо знищити кожного бойовика чи тунель угрупування.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ