АКТУАЛЬНО

Хуртовина загрожує перешкодити подорожам північними рівнинами

Очікувалося, що основний тягар шторму прийме на себе центральна частина Південної Дакоти, місцями очікується більше фута снігу, повідомили синоптики.

Понад 760 000 людей на півночі Великих рівнин перебували під попередженням про хуртовину в понеділок, оскільки сильний сніг і потужний вітер накрили регіон, створивши підступні дорожні умови, які можуть тривати до вівторка.

Очікувалося, що центральна частина Південної Дакоти, де можливий сніговий опад більше фута, прийме на себе основний тягар шторму. Небезпечні умови також прогнозувалися в частинах східно-центральної та південно-східної Південної Дакоти, південної Північної Дакоти та Небраски, сказав Кайл Вайссер, метеоролог з Національної метеорологічної служби в Су-Фоллс, штат Південна Кароліна.

Станом на вечір понеділка в деяких частинах південно-східної частини Південної Дакоти випало до шести дюймів снігу, але за ніч очікувалося більше, сказав Ештон Робінсон Кук, метеоролог з Метеорологічної служби. У деяких частинах центральної та північно-східної Небраски, включаючи Мартінсбург, Лінкольн і Центральне місто, також випало близько шести дюймів снігу до вечора понеділка, хоча повна загальна кількість снігопадів не очікувалася до ранку вівторка в цьому районі, сказав пан Кук.

“Подорож може бути дуже складною або неможливою”, – попередили метеорологи в повідомленні, зазначивши, що сніг може значно погіршити видимість.

Департамент транспорту Південної Дакоти заявив у прес-релізі, що умови “наближаються до нульової видимості” на дорогах, покритих снігом і льодом у понеділок вдень, що спонукало чиновників закрити частини міжштатної автомагістралі 90 до ранку вівторка.

Аварія за участю кількох тракторних причепів з відбійними ножами змусила закрити ділянку автомагістралі 80 у східному напрямку поблизу Йорка, штат Небраска, приблизно на три години в понеділок вдень, повідомив патруль штату Небраска. Внаслідок аварії, яка частково була спричинена видуванням снігу та слизькими дорожніми умовами, не постраждали люди, йдеться в заяві представника патруля штату Небраска Коді Томаса.

Пан Томас сказав, що в понеділок на шосе No60 в штаті Небраска сталося близько 80 «інцидентів, пов’язаних з погодою», в основному між Лінкольном і Норт-Платт.

“Ми закликаємо всіх мандрівників оцінити, чи є їхня подорож абсолютно необхідною, перш ніж вирушати в дорогу”, – сказав він.

Синоптики попередили, що можливі перебої з електроенергією, зокрема в Південній Дакоті, оскільки сильний вітер може пошкодити дерева та повалити лінії електропередач. Однак у ніч на понеділок повідомлень про масштабні відключення електроенергії не надходило.

За словами метеорологів, у Північній Дакоті та Небрасці буде більше крижаних дощів, що спричинить слизькі умови. Пан Кук з Метеорологічної служби сказав, що у Фарго, штат Нью-Йорк, станом на ранок понеділка вдень накопичилося близько чверті дюйма льоду, але ця кількість, ймовірно, збільшиться до вечора, оскільки місто з населенням близько 120 000 жителів закидає ще більше дощу.

За даними Метеорологічної служби, хуртовина також очікувалася на півночі та північному заході Канзасу до раннього ранку середи, а також на північному сході Колорадо до вечора понеділка.

За словами пана Вайсера, мандрівники, які очікували вирушити в дорогу в понеділок вдень, можуть захотіти скоригувати свої плани.

“Залежно від того, в якому напрямку ви їдете, якщо ви ще не поїхали, ви можете почекати до завтра”, – сказав він.

Температура почне підвищуватися в понеділок ввечері на сході Південної Дакоти і в деяких частинах Міннесоти і Айови, і умови водіння в цих районах покращаться, сказав пан Вайсер. За його словами, сильний вітер все ще може бути проблемою для водіїв.

«Навіть якщо снігу не так багато, ви все одно можете мати значно погіршену видимість, якщо вітер дме зі швидкістю від 30 до 40 миль на годину», — сказав він.

Вплив на авіаперельоти на початку шторму виявився відносно скромним. За даними FlightAware, станом на вечір понеділка було скасовано близько 170 рейсів всередині, до Сполучених Штатів або з них. Було затримано близько 2 720 рейсів по всій країні. Регіональний аеропорт Су-Фолс закликав мандрівників уточнювати у своїх авіакомпаній інформацію про будь-які скасування або затримки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ