АКТУАЛЬНО

Хусити погрожують США та Британії розплатою після атак по Ємену

Після потужних авіаударів Сполучених Штатів Америки та Великої Британії по позиціях хуситів у Ємені, повстанці заявили, що ці атаки не залишаться без “покарання або відплати”. Розлючені хусити обіцяють вжити “масштабних заходів у відповідь”, які, за їхніми словами, “перевищують уяву Заходу”.

Хуситський речник Мохаммед аль-Бухаїті висловив переконання, що США та Британія зробили стратегічну помилку, розпочавши війну в Ємені. Він зауважив, що пряма агресія проти Ємену визначається ними як “найбільша дурість в їхній історії”, і незабаром ці країни “зрозуміють наслідки своїх дій”.

Хусити намічають великомасштабну відповідь, погрожуючи націлитися на кораблі, що прямують до Ізраїлю. Речник угруповання Мохаммед Абдулсалам заявив, що атаки вже призвели до загибелі п’ятьох бійців, а їхні дії будуть продовжені.

Відповідно до хуситів, їхня мета – захист території та підтримка ХАМАСу в його конфлікті з Ізраїлем. Вони наголошують, що немає виправдання для агресії проти Ємену, а їхні цілі спрямовані лише на ізраїльські кораблі та ті, що направляються до портів окупованої Палестини.

Міжнародні реакції на події не забарилися. Росія, закликаючи до термінового засідання Ради безпеки ООН, засудила удари як порушення міжнародного права, спрямоване на ескалацію в регіоні. Іран, підтримуючи збройні угруповання на Близькому Сході, також засудив удари як “незаконні та ескалаційні”.

У своїй реакції представники Великої Британії та США підкреслюють необхідність захисту торговельних маршрутів у Червоному морі та зазначають, що удари були пропорційними та обґрунтованими.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ