АКТУАЛЬНО

Хусити запроваджують загальну мобілізацію для приєднання до військових операцій у Секторі Газа

Єменські повстанці повідомляють, що десятки тисяч осіб вже долучилися до добровільного навчання в тренувальних таборах, в рамках масової мобілізації для участі хуситів у бойових діях у Секторі Газа на підтримку ХАМАСу.

Хузам аль-Асад, член політбюро “Ансар Алла”, повідомив, що мобілізація охопила всі регіони, зазначивши, що “десятки тисяч” молодих людей вже пройшли навчання, а деякі завершили підготовку.

Представник хуситів підкреслив, що головна мета мобілізації полягає в підтримці населення Гази, яке, за його словами, страждає від геноциду. Хусити Ємену готові до бойових дій у разі виникнення відповідних можливостей. Деталі переміщення бойовиків до зони конфлікту залишаються невизначеними за відсутності конкретних вказівок від аль-Асада.

Раніше у листопаді лідер хуситів Абдул Малік аль-Хуті загрожував нападами на ізраїльські судна у Червоному морі, особливо в районі Баб-ель-Мандеба. Повстанці наразі активно атакують іноземні кораблі в цьому регіоні, що призвело до відмови низки міжнародних компаній від користування маршрутами своїх суден через цю область.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ