АКТУАЛЬНО

Ілон Маск може стати радником Трампа у разі його перемоги на виборах

Ілон Маск може стати радником Дональда Трампа, якщо той переможе на президентських виборах. Трамп і Маск обговорили можливість надання Маску офіційного впливу на політику, пов’язану з безпекою кордонів та економікою – питання, по яких бізнесмен дедалі активніше висловлюється публічно.

Маск разом з інвестором-мільярдером Нельсоном Пельтцем проводить кампанію впливу серед еліт, проводячи зустрічі та переконуючи впливових бізнес-лідерів не підтримувати переобрання президента Байдена. Незважаючи на те, що два роки тому Трамп і Маск публічно обмінювалися образами, останніми місяцями їхні стосунки стали дружніми. Вони спілкуються по телефону кілька разів на місяць.

Кандидат у президенти та мільярдер вже обговорили питання імміграції, технологій, науки та Космічних сил США. Їхні погляди та інтереси стали більш узгодженими. Маск дав зрозуміти, що його не цікавить просто фінансова підтримка кампанії Трампа, як це роблять інші мільярдери. Натомість він вирішив використати свій вплив у ділових і технологічних колах, щоб допомогти перемогти Байдена, заручившись підтримкою впливових союзників.

За словами близького до Маска джерела, він стурбований напрямком розвитку країни. Зокрема, Маск критикує те, що він називає “вірусом пробудженого розуму”, який, на його думку, є джерелом ліберальної політики, включаючи програми різноманітності, справедливості та залучення, які, на думку консерваторів, створюють розбіжності.

Можлива консультативна роль Маска може бути подібною до тієї, яку раніше обіймав Ісаак Перлмуттер, колишній голова Marvel і довірена особа Пельца і Трампа. Під час президентства Трампа Перлмуттер був радником у Департаменті у справах ветеранів разом з іншими членами резиденції Трампа Мар-а-Лаго у Флориді.

Маск працював у бізнес-консультативних групах Білого дому під час президентства Трампа, але пішов у відставку в 2017 році через незгоду з рішенням Трампа вивести США з Паризької кліматичної угоди. Останні переговори між Трампом і Маском також стосувалися деяких компаній Маска, таких як платформа соціальних медіа X, виробник електромобілів Tesla та ракети-носія SpaceX.

Tesla, найдорожчий автовиробник у світі, спостерігає падіння вартості акцій і нещодавно зафіксувала найнижчий прибуток за останні роки. Маск і Трамп обговорювали індустрію електромобілів і податкові пільги на них, хоча Трамп критикує електромобілі під час передвиборної кампанії, наголошуючи на їх недоліках для тривалих поїздок і закликаючи ввести мита на автомобілі, вироблені в Мексиці.

Маск також попросив Трампа активніше використовувати платформу X, зокрема функцію живого аудіо “Spaces”. Трамп був активним на платформі, коли вона була відома як Twitter, маючи понад 88 мільйонів підписників. Однак, прагнучи розвивати власну платформу Truth Social, запущену в 2022 році, Трамп опублікував на X лише один допис з моменту відновлення його акаунту після покупки платформи Маском.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ