АКТУАЛЬНО

Наступний пакет США для ЗСУ буде більшим за звичайний і включатиме бронетехніку

За словами двох американських чиновників, адміністрація Байдена готує пакет військової допомоги для України, який включатиме бронетехніку, на додаток до терміново необхідної артилерії та протиповітряної оборони.

Чиновники Міністерства оборони все ще наносять останні штрихи на потенційний новий транш, але вони хочуть, щоб він був готовий незабаром після того, як президент Джо Байден підпише законопроект про надання десятків мільярдів доларів додаткової допомоги Києву, заявили чиновники, якому разом з іншими було надано анонімність, щоб говорити перед оголошенням. Очікується, що Сенат ухвалить закон вже у вівторок, відправивши його на стіл Байдена.

Пакет, над яким зараз працює міністерство оборони, буде значно більшим, ніж останній транш у розмірі 300 мільйонів доларів, сказав один із американських чиновників разом із третім американським чиновником, який знає про дискусії. Перші два офіційні особи США сказали, що це включатиме бронетехніку; четвертий сказав, що додаткові бойові машини Bradley будуть частиною вантажу. Очікується, що в пакеті також будуть старіші Humvee і бронетранспортери M113, а також ракети, сказав один з офіційних осіб США.

Адміністрація готує «великий пакет, щоб допомогти задовольнити потреби України на полі бою», сказав другий чиновник США, додавши, що він також включатиме артилерію та протиповітряну оборону. Представник Пентагону відмовився від коментарів.
Офіційні особи Міністерства оборони працюють над узгодженням деталей нового пакету перед очікуваним голосуванням у Сенаті щодо прийнятого Палатою представників закону, який дозволяє Україні виділити майже 61 мільярд доларів. Ці гроші підуть на поповнення наданих Києву запасів Пентагону, а також на відправку нової зброї та техніки.
Під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у понеділок Байден пообіцяв швидко надати «значні нові пакети допомоги у сфері безпеки, щоб задовольнити термінові потреби України на полі бою та протиповітряної оборони», як тільки він підпише новий закон про допомогу, згідно з повідомленням.
Селесте Волландер, помічник секретаря Пентагону з питань міжнародної безпеки, нещодавно повідомила законодавцям, що Міністерство оборони планує передати допомогу «протягом одного-двох тижнів» після її схвалення.
Пентагон надіслав Україні лише один пакет допомоги з грудня, коли закінчилося фінансування для надсилання додаткової зброї зі своїх запасів. У березні офіційні особи Міністерства оборони зібрали 300 мільйонів доларів, заощаджених від попередніх контрактів, щоб відправити екстрений пакет до Києва, включаючи вкрай необхідну артилерію, протиповітряну оборону та ракети більшої дальності.
Зеленський привітав довго відкладене голосування Палати представників у суботу щодо затвердження додаткових коштів, заявивши в соціальних мережах, що це врятує життя.
США розглядають можливість відправити до Києва 60 військових радників, щоб сприяти передачі зброї, підтримуючи український уряд. Радники виконуватимуть небойову роль.
Високопосадовці США нещодавно попередили, що Росія набирає обертів, оскільки в українських солдатів на передовій закінчуються боєприпаси. Минулого тижня директор ЦРУ Білл Бернс заявив законодавцям, що без нової зброї США Україна може програти до кінця року .

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ