АКТУАЛЬНО

Індонезія і Китай будуть співпрацювати задля вирішення “української кризи”

Китай і Індонезія оголосили про нову ініціативу, спрямовану на вирішення конфлікту в Україні. Спецпредставник Китаю Лі Хуей та індонезійська влада домовились про спільні зусилля для відновлення діалогу і пошуку політичного врегулювання кризи.

Спеціальний представник уряду Китаю з євразійських справ Лі Хуей під час поїзди в Індонезію запропонував спільно створювати умови для відновлення прямого діалогу і переговорів для урегулювання “української кризи”, Про це він повідомив на переговорах із директором у справах Америки та Європи МЗС Індонезії Умаром Хаді 6 серпня.

Зазначивши, що нинішній конфлікт між росією та Україною все ще має ризики ескалації та поширення, Лі Хуей сказав, що пріоритетним завданням для всіх сторін є спільна робота “з пом’якшення ситуації”.

Лі нагадав, що раніше КНР і Бразилія оголосили свій “мирний план” із шести пунктів, Він, за словами китайського представника уряду, отримав позитивну реакцію міжнародної спільноти.

Лі заявив, що Китай готовий співпрацювати з Індонезією для спільного створення умов “для якнайшвидшого відновлення прямого діалогу і переговорів між відповідними сторонами”

Своєю чергою Хаді заявив, що Індонезія високо оцінює провідну роль Китаю “у сприянні політичному врегулюванню кризи в Україні ” та високо цінує позитивну роль домовленостей, досягнутих Китаєм і Бразилією.

“Індонезія готова співпрацювати з Китаєм і відповідними сторонами для підтримання принципів колективності та інклюзивності та спільного пошуку вирішення кризи”, – вказав він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ