АКТУАЛЬНО

Іранські ракетні розробки: нові крилаті ракети з дальністю ураження понад 1000 кілометрів

У контексті зростання напруженості в Індійському океані та недавніх заяв Пентагону щодо імовірної атаки іранським безпілотником на танкер, іранські державні ЗМІ повідомили про значне покращення вогневої потужності Військово-морських сил (ВМС) країни.

Згідно з отриманою інформацією, флот ВМС Ірану оновив свій арсенал крилатих ракет великої дальності, здатних до ураження цілей на відстані понад 1000 кілометрів. Головнокомандувач ВМС Ірану, Шахрам Ірані, відзначив передові можливості нової крилатої ракети під назвою Talaeiyeh. Зазначено, що ця “розумна” ракета може адаптувати свої цілі під час польоту,  що підкреслюється державними ЗМІ.

Адмірал Ірані також повідомив про одночасне отримання ВМС розвідувальних гелікоптерів, безпілотників вітчизняного виробництва та крилатих ракет морського базування. Це розширює морський наступальний потенціал Ірану. Доставка цих оновлених засобів відбулася на військово-морську базу в Конараку, розташовану на південному сході від Тегерана, що сприяє зміцненню військово-морської присутності Ірану в регіоні.

Іран стверджує, що має різноманітний арсенал ракет із радіусом дії до 2000 кілометрів, здатних досягати противників, таких як Ізраїль та американські бази в околицях. Проте незалежна перевірка цих тверджень залишається проблематичною, оскільки в минулому Тегеран вже виявляв схильність до перебільшення свого військового потенціалу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ