АКТУАЛЬНО

Іспанія передасть Україні 20 танків Leopard 2А4

Про це йдеться в повідомленні іспанського порталу Infodefensa.

Іспанські танки належать до числа машин зі сховища в районі міста Сарагоса на північному сході Іспанії. І оскільки танки будуть зняті з консервації, знадобиться ще деякий час для ремонту цих “Леопардів”, перш ніж вони потраплять в українські війська.

“Як і інші матеріали, перед відправленням вони будуть доопрацьовані на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадаїра, Севілья”, – йдеться в публікації.

Також зазначено, що іспанські чиновники розглянули ризики, пов’язані з потраплянням на чорний ринок обладнання, призначеного для українських сил. Такі сигнали, пише видання, надходили, зокрема, з боку міжнародних організацій. При цьому деякі іспанські парламентарії з цього приводу ставили запитання державному секретарю з торгівлі Сіані Мендес.

“Експортовані Іспанією матеріали є необхідним, пріоритетним і найважливішим озброєнням для України в боротьбі з Росією, і немає жодних сумнівів, що Україна використовує їх найкращим чином для захисту власної національної безпеки”, – відповіла на це Мендес.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ