АКТУАЛЬНО

Італія готується побудувати найдовший підвісний міст у світі

Італійська влада вирішила втілити в життя довгоочікуваний “тисячолітній план” щодо будівництва найдовшого підвісного мосту у світі через Мессінську протоку. Цей міст буде з’єднувати материкову частину Італії з островом Сицилія, утворюючи вражаючу споруду завдовжки близько 3300 метрів.

План передбачає спорудження мосту над тонкою смугою моря між “носком” італійського “чобота” в Калабрії та сицилійським мегаполісом Мессіна. Якщо цей проєкт стане реальністю, його проліт буде на 60% довший, ніж у поточного рекордсмена – моста Чанаккале в Туреччині, довжина якого становить 2023 метри.

Ідея з’єднання материкової частини Італії та Сицилії обговорюється протягом десятиліть. Перший раз план будівництва підвісного мосту був запропонований у 1860-х роках, і з тих пір італійські політики знову й знову поверталися до цієї ідеї. Навіть прем’єр-міністр Сільвіо Берлусконі виступав з цією ініціативою у 2002 році, але попередні спроби не увінчалися успіхом.

Попри сумніви та ризики, пов’язані з екологічними та сейсмічними аспектами, Італія вирішила продовжити з цим проєктом. Міністр інфраструктури Маттео Сальвіні підтвердив, що будівництво найдовшого підвісного мосту у світі все ж таки розпочнеться, незважаючи на всі виклики.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ