АКТУАЛЬНО

Встановлена рекордно низька народжуваність в Канаді за останні 100 років

Рівень народжуваності в Канаді досяг історичного мінімуму, згідно з даними Статистичного бюро Канади, становлячи 1,33 дитини на жінку. Хоча вік матерів при перших пологах зріс, зниження кількості новонароджених в країні призвело до рекордно низького рівня народжуваності за останні сто років.

У середньому кожна жінка в Канаді народжує 1,33 дитини, що є найменшим показником у історії. Спостерігається спад з 2009 року, зокрема прискорення внаслідок пандемії COVID-19 у 2020 році.

Значний занепад народжуваності, а саме 7,4%, зафіксовано між 2021 і 2022 роками, представляючи найбільший спад за півстоліття.

Зменшення народжуваності спостерігається майже в усіх регіонах Канади, за винятком двох. Одночасно, за останні 50 років середній вік жінок при народженні першої дитини зросла з 26,7 років у 1976 році до 31,6 років.

Незважаючи на низький рівень народжуваності, загальна чисельність населення Канади продовжує зростати завдяки міграції. За останній рік лише через міграційні процеси кількість населення зросла на один мільйон осіб.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ