АКТУАЛЬНО

Ізраїль ініціює додаткову евакуацію населення на південь Сектора Гази

Уряд Ізраїлю оголосив про публікацію нової карти, згідно з якою евакуації повинні пройти мешканці додаткових 20 відсотків території міста Хан-Юніс на півдні Сектора Гази. На цю нову рішучість влади впливає зосередження операцій Ізраїльської армії біля міста, яке вважається місцем можливого приховування лідера групи ХАМАС Яхья Сінвар.

У четвер, 21 грудня, Управління Організації Об’єднаних Націй (ООН) з координації гуманітарних питань повідомило, що нова карта включає в себе ще 20 відсотків території Хан-Юніса та його околиць, де проживає понад 110 тисяч людей. На цій території також розташовані 32 притулки, де перебуває понад 140 тисяч внутрішньо переміщених осіб, головним чином із північної частини Сектора Гази.

Ізраїль висунув пропозицію про тижневе перемир’я терористам з ХАМАСу, пропонуючи відпустити 40 заручників, серед яких були жінки, діти та літні чоловіки, які потребують медичної допомоги. У відповідь ХАМАС відмовився від угоди, вимагаючи спочатку встановити перемир’я, а лише потім розглядати питання звільнення заручників.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ