АКТУАЛЬНО

Ізраїль пропонує ХАМАСу призупинити бої в Газі на тиждень у рамках нової угоди

Ізраїль робить пропозицію про тимчасову призупинення бойових дій в Секторі Газа на мінімум тиждень в рамках нової угоди через посередництво Катару. Головною метою такої призупинення є вивільнення понад 30 заручників, яких тримає терористична група ХАМАС.

За інформацією Axios, ця ізраїльська пропозиція є першою після розриву угоди, яка була досягнута минулого місяця і передбачала семиденне припинення вогню та вивільнення понад 100 заручників. Угода не була виконана, і тепер Ізраїль пропонує новий підхід.

Представники Ізраїлю стверджують, що ця нова пропозиція свідчить про готовність держави відновити серйозні переговори з ХАМАСом щодо звільнення більшої кількості заручників. У той час як ХАМАС висловив незадоволення щодо відновлення переговорів при продовженні бойових дій.

На даний момент більше 130 громадян Ізраїлю та інших країн залишаються заручниками ХАМАСу в Секторі Газа. До угоди входить ініціатива вивільнити групу з приблизно 40 заручників, включаючи жінок, чоловіків старше 60 років та інших, які потребують термінової медичної допомоги.

Зустріч глави Моссаду Девіда Барнеа з керівництвом Катару відбулася 18 грудня, де було обговорено потенційну угоду щодо вивільнення заручників. Ізраїль пропонує тимчасове припинення вогню, сподіваючись, що це дозволить розпочати новий етап переговорів із ХАМАС.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ