АКТУАЛЬНО

Ізраїль розглядає можливість зменшення масштабів операції в Газі на прохання США

Національний радник президента США Джо Байдена з національної безпеки, Джейк Салліван, повідомив, що США рекомендують Ізраїлю зменшити масштаби широкомасштабної наземної кампанії в секторі Гази та перейти до більш точної та цілеспрямованої тактики у війні проти терористичного угруповання ХАМАС.

США пропонують Ізраїлю використовувати менші групи елітних сил, які зможуть ефективно працювати у входах та виходах з населених пунктів сектору Гази.

“Президент Байден бажає, щоб Ізраїль швидше перейшов до більш точної тактики, можливо, протягом трьох тижнів чи найближчим часом після цього”, – сказав представник США в рамках дипломатичних переговорів.

За словами Джона Кірбі, речника Білого дому, Салліван також згадав про можливий перехід до іншої фази військової операції “в найближчому майбутньому”. Однак не було надано конкретних термінів або дат для цього можливого переходу.

Ці спроби вплинути на тактичні рішення Ізраїлю свідчать про зусилля Сполучених Штатів у врегулюванні конфлікту в регіоні та зменшенні гуманітарних наслідків для цивільного населення в секторі Гази.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ