АКТУАЛЬНО

Рятування тисяч черепах від нелегальної торгівлі в Перу

В аеропорту Ліми, столиці Перу, митники вилучили 4001 живих черепах, які були призначені для відправлення до Індонезії.

У деяких регіонах світу яйця та м’ясо прісноводних черепах вважаються витонченим смаковим джерелом.

Офіційні особи виявили, що в експортних документах для вантажу було неправильно вказано вид і вік деяких тварин.

Черепахи були перевезені до авторизованого центру розведення в Лімі, де, за словами чиновників, вони будуть доглядатися до визначення їхнього кінцевого місця призначення. Відзначено, що наразі жодна з рептилій не постраждала.

Офіцери з охорони навколишнього середовища повідомили, що понад 400 тварин представляють собою південноамериканських річкових черепах (Podocnemis expansa), чиє юридичне походження залишається невизначеним.

Міжнародний союз охорони природи (МСОП) у 1996 році не вважав південноамериканську річкову черепаху загроженою, але пізніше рекомендував перекласифікувати її як вид, що перебуває під загрозою винищення.

Решта черепах – це Тарікая (Podocnemis unifilis), також відомі як річкові черепахи з жовтими плямами, але їхній вік не відповідав вказаному в документах.

Національна служба лісового господарства та охорони дикої природи Перу (Serfor) регулярно рятує тисячі тварин від нелегальних торговців, зазначаючи, що мавпи, черепахи та папуги є серед найбільш популярних об’єктів торгівлі людей.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ