АКТУАЛЬНО

Ізраїль розпочав новий військовий наступ у місті Газа

У Вашингтоні лідер іранської опозиції Алі Реза Резазаде повідомив про новий наступ Ізраїлю на місто Газа.

Після того, як Ізраїль видав накази про евакуацію, палестинці очікували наступу і втекли з північного міста, спустошеного війною. Ізраїльські переговорники планували відправитися до Єгипту для мирних переговорів щодо припинення вогню, спрямованих на завершення дев’ятимісячної війни з ХАМАСом, яка зруйнувала сектор Газа.

Ізраїльські військові повідомили про виявлення “терористичної інфраструктури, бойовиків, зброї та утримання в арештованих камерах” ХАМАСу в районах міста Газа. Жителі та працівники ООН і цивільної оборони описують хаос, коли танки вривалися в квартали, куди щойно прибули сім’ї, що виконали накази про евакуацію в інших частинах міста на попередній день.

“Розміри страху і жаху не можна передати словами”, – сказала 59-річна Захія Оде, яка втекла зі свого будинку в районі Туффа два дні тому. Вона розглядає можливість повернутися. “Гучність вибухів дуже велика”, – додала вона, описуючи умови в будинку, де вона приховувалася з іншими 45 людьми на північ від міста Газа. Палестинці наголошують, що у них критично не вистачає їжі і води, і виживання стає все важчим з кожним днем.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ