АКТУАЛЬНО

Ізраїльські військові знайшли секретний тунель ХАМАС під штаб-квартирою ООН

Велику мережу тунелів ХАМАС виявили в Ізраїльській армії, серед яких частина перебувала під офісом Агентства ООН з надання допомоги палестинським біженцям (UNRWA) у Секторі Гази. Військовослужбовці стверджують, що це стало новим свідченням використання ХАМАС об’єктів ООН для своїх потреб.

Після скандалу, пов’язаного з UNRWA, коли співробітників агентства звинуватили у зв’язках з ХАМАС, інженерні війська армії організували тур для іноземних журналістів по підземних ходах.

Журналісти опинилися в тунелі поблизу школи на околиці об’єкта ООН, спустившись у бетонований коридор. Пройшовши двадцять хвилин через задушливий, вузький прохід, вони дісталися зони під штаб-квартирою UNRWA.

Тунель мав довжину 700 метрів і глибину 18 метрів, іноді розширюючись у бічні приміщення. В одному з них був офіс з металевими сейфами, які вже були порожні та відкриті.

Також був виявлений обладнаний туалет. Одна з великих кімнат містила комп’ютерні сервери, а інша була заповнена промисловими акумуляторними пристроями.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ