АКТУАЛЬНО

Ізраїльський спецназ атакував найбільшу лікарню в Газі

15 лютого ізраїльські війська обстріляли лікарню Насера ​​в Газі, що призвело до загибелі та поранення “невизначеної кількості людей”, та виконали рейд на найбільшу діючу лікарню в місті.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що під час рейду були затримані декілька підозрюваних осіб, інформація про яких була отримана шляхом розвідувальних дій, частково базуючись на відомостях, отриманих від звільнених заручників. Ізраїль вважає, що тіла загиблих заручників можуть  утримуватися в лікарні, однак ХАМАС заперечує ці звинувачення, стверджуючи, що його члени не перебувають у лікарні.

За даними агенції “Лікарі без кордонів” (MSF), ізраїльські сили обстріляли лікарню, що призвело до смерті та поранення “невизначеної кількості людей”. Після атаки один із співробітників MSF зник безвісти.

Працівники MSF були змушені залишити лікарню через контрольний пункт, що був встановлений ізраїльськими військовими, де один із їхніх колег був затриманий.

Контрадмірал Даніель Хагарі з Ізраїльських військ висловив припущення, що “терористи ХАМАСу, швидше за все, ховаються за пораненими цивільними особами в лікарні Насер”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ