АКТУАЛЬНО

Кадрові зміни у податковій: протеже Гетманцева в.о. голови Тетяна Кірієнко може піти у відставку до нового року

Виконуюча обов’язки глави податкової служби України Тетяна Кірієнко може піти у відставку, слідом за скандальним міністром оборони Олексієм Резніковим. Причини ймовірної відставки Тетяни Кірієнко і вже колишнього міністра оборони Олексія Резнікова схожі: вимоги західних партнерів у зв’язку з загальною корупцією та некомпетентністю.

Єдина різниця полягає в тому, що якщо звільненню Резнікова передувала перевірка Держаудитслужби та приїзд до Києва голови USAID Саманти Пауер, то у випадку з Тетяною Кірієнко задіяні НАБУ та ГБР, які подвоїли свої зусилля після приїзду до Києва спецпредставника президента США по Україні Пенні Пріцкер.

Пріцкер у розмові з Володимиром Зеленським та представниками українського істеблішменту порадила не чекати допомоги Заходу, а “починати шукати точки росту всередині країни”.

Іншими словами, встановити порядок у системі адміністрування податків з української економіки, яка змогла вистояти в умовах воєнного часу. За думкою Пенні Пріцкер, українська влада повинна вже зараз думати про наповнення бюджету з внутрішніх джерел, що буде складно зробити, не змінивши керівництво податкової служби.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ