АКТУАЛЬНО

Канада вперше в історії вводить обмеження на кількість тимчасових мешканців

У Канаді вперше в історії країни планується встановлення обмежень на кількість тимчасових мешканців. Це особливо стосуватиметься іноземних студентів, працівників та шукачів притулку, включаючи біженців з України.

Міністр імміграції Канади, Марк Міллер, оголосив про це. За його словами, кількість тимчасових мешканців буде зменшена протягом наступних трьох років, а перші обмеження вступлять в силу вже у вересні цього року.

Канада планує зменшити кількість тимчасових мешканців до 5% від загальної чисельності населення (наразі їх у країні 6,2%). Марк Міллер зауважив, що спостерігалося різке збільшення кількості тимчасових мешканців у Канаді. За даними на 2024 рік, загалом у країні проживає 2,5 мільйона таких осіб.

Канадські підприємства мають зобов’язання зменшити кількість тимчасових іноземних працівників до 1 травня в рамках нової політики. Це правило має два винятки: працівники будівельного сектору та працівники сфери охорони здоров’я.

Це обмеження вважається значним кроком у політиці Канади, яка історично підтримувала відкриту імміграцію для заповнення вакансій та розв’язання проблеми швидкого старіння робочої сили.

Тенденція повертатися до України серед українських біженців, які перебувають за кордоном, зменшилася. За останні півтора року їхня кількість зменшилася з приблизно 50% до 26%.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ