АКТУАЛЬНО

Кандидати на пост президента Мексики завершили передвиборчі кампанії

Кандидати в президенти Мексики офіційно завершили свої передвиборчі кампанії. Згідно з більшістю опитувань, кандидатка від керівної партії Клаудія Шейнбаум може стати першою жінкою-президентом країни після всенародного голосування, яке відбудеться в неділю.

Мексика проводить свої найбільші вибори за всю історію, на яких оберуть понад 20 000 посад у місцевих, державних і федеральних органах влади, а право голосу матимуть майже 100 мільйонів мексиканців. За попередніми президентськими виборами у 2018 році проголосувало 63% виборців, і соціологи підкреслюють важливість високої явки на цих виборах.

Окрім президента, виборці обиратимуть законодавців обох палат Конгресу, нового мера Мехіко, вісім губернаторів штатів, а також десятки місцевих чиновників.

Кандидатка від керівної партії, колишня міська голова Мехіко Клаудія Шейнбаум, закрила свою передвиборчу кампанію на жвавій столичній площі Сокало разом з кандидатом на посаду мера Мехіко від її партії Кларою Бругадою. Бругада намагається зберегти владу лівих у розгалуженому мегаполісі, де ліві контролювали владу з часу обрання мера наприкінці 1990-х років.

Шейнбаум обіцяла опиратися на спадщину нинішнього президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, але уникала висвітлення розбіжностей з ним. Вона обіцяє керувати країною, якщо переможе, але експерти вказують на велике значення її політичного наставника.

Опозиційна кандидатка Шочітл Галвес, представниця ліво-правої коаліції, закрила свою кампанію в Монтерреї, місті в північному індустріальному центрі Мексики. Вона пообіцяла покращити соціальні програми та боротьбу з корупцією та насильством у країні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ