АКТУАЛЬНО

Картину Рембрандта продали за майже 14 мільйонів доларів на аукціоні Sotheby’s

На аукціоні Sotheby’s картину “Поклоніння королів”, яку раніше помилково вважали твором учня Рембрандта, продали за майже 14 мільйонів доларів. Виявилося, що сам Рембрандт створив це полотно.

Створена наприкінці 1620-х років картина “Поклоніння королів” відображає зустріч трьох волхвів з немовлям Ісусом. Найдавніша згадка про полотно належить колекціонеру Константину Рансту і датується 1714 роком.

У 1960 році німецький історик мистецтва Курт Баух, ознайомлений тільки з чорно-білою фотографією “Поклоніння королів”, вважав, що картину написав учень Рембрандта. Проте два роки тому аукціонний дім Christie’s виставив її на торги в Амстердамі, оцінивши в 15 тисяч доларів. Анонімний покупець купив її за 908 тисяч доларів, а згодом передав Sotheby’s.

Після ретельного вивчення Sotheby’s прийшов до висновку, що картину створив сам Рембрандт на початку своєї кар’єри. Це відкриття призвело до зростання ціни на твір, який тепер зайняв своє правильне місце серед шедеврів великого художника.

Ім’я покупця не повідомляється, але ця історія стала важливим епізодом в світі мистецтва та аукціонних торгів. Слідкуйте за нашими новинами, щоб дізнаватися про події в світі культури та мистецтва.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ