АКТУАЛЬНО

Керівниці податкової Полтавщини Рябковій загрожує конфіскація майна на 4 млн

Керівницю Головного управління Державної податкової служби Полтавської області Аллу Рябкову та її родичів можуть позбавити майна на загальну суму понад 4,5 мільйона гривень. 5 вересня Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов до Вищого антикорупційного суду з вимогою конфіскувати активи, які, на думку слідства, були набрані незаконно.

Серед активів, на які претендує прокуратура, є квартира у Києві, що належить сестрі Рябкової, а також автомобілі Land Rover Range Rover Velar 2019 року випуску та Toyota C-HR Hybrid 2022 року випуску, які зареєстровані на батька та доньку посадовиці відповідно.

САП стверджує, що ці активи не можуть бути обґрунтовані законними доходами, і тому вони вже арештовані. Розгляд питання конфіскації майна планується в судовому порядку.

Нагадаємо, що минулого року Рябкова була звинувачена в отриманні необґрунтованих активів на суму понад 6 мільйонів гривень. Державне бюро розслідувань та Національне агентство з питань запобігання корупції провели розслідування, яке виявило, що у 2022-2023 роках члени родини Рябкової та довірені особи зареєстрували майно на суму 6,1 мільйона гривень. Слідство встановило, що ці покупки здійснені за гроші, походження яких не підтверджено законним шляхом.

Матеріали справи передані до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для подальшого розгляду та стягнення активів у дохід держави.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ