АКТУАЛЬНО

Київстар інвестує мільйони доларів у Helsi

Найбільший український мобільний оператор “Київстар” планує вкласти до $10 мільйонів у створення екосистеми сервісів для пацієнтів у сфері охорони здоров’я на основі компанії Helsi (ТОВ “Хелсі Україна”). Ця ініціатива буде частиною загальної інвестиційної програми “Київстару” на суму близько $600 мільйонів від його материнської компанії VEON.

Президент “Київстару” повідомив, що основним фокусом їхньої уваги є розвиток цифрових сервісів на базі їхніх телекомунікаційних послуг для клієнтів. Як приклад були наведені інвестиції в компанію Helsi, яка розвивається з інформаційної системи для медичних установ і пацієнтів в екосистему сервісів для пацієнтів у сфері охорони здоров’я.

Уже в першій половині 2023 року понад 1,1 мільйона осіб скористалися сервісом телемедицини, що надаються “Київстаром”. Планується запуск нового функціоналу, який дасть змогу пацієнтам відстежувати результати аналізів у застосунку та записуватися на сезонну вакцинацію.

“Київстар” придбав 69,99% контрольного пакета акцій Helsi в серпні 2022 року за 555,74 мільйона гривень і раніше вже інвестував у розвиток компанії $3 мільйони. Helsi вже відомий як постачальник SaaS-рішень для медичної інформаційної системи для більш ніж 1,3 тисячі державних і приватних клінік.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ