АКТУАЛЬНО

Курс долара: чи варто чекати підвищення?

У листопаді в Україні прогнозується незначне збільшення курсу готівкового долара, однак він залишиться в межах 38-39 гривень. Цього тижня курс американської валюти очікувався в діапазоні 37,5-38,5 гривень, і цей прогноз, як виявилося, справдився.

Таким чином, на 26 жовтня банки купують готівкові долари в середньому по 37,57 гривень, а продаж йде по 38,1 гривень.

Про подальші перспективи курсу готівкового долара в листопаді розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку, Тарас Лісовий. Він зазначив, що ситуація на валютному ринку значною мірою залежатиме від дій Національного банку України (НБУ) щодо розширення діапазону коливань курсу на міжбанківському ринку.

За його словами, в контексті стабільної економічної ситуації подальші кроки регулятора з лібералізації ринку можуть мати певний вплив на формування курсу. Міжбанківський і готівковий курси можуть змінюватися більш активно, але зміни будуть відносно помірними, як угору, так і вниз, залежно від балансу попиту і пропозиції.

Що стосується найближчих днів, до кінця поточного тижня (до 29 жовтня), курс долара в банках готівкового обміну очікується в діапазоні 37,1-38,5 гривень. В обмінних пунктах, на думку аналітика Олексія Козирєва, курс коливатиметься в межах від 37,4 гривень до 38,3 гривень.

Офіційний курс НБУ також зазнаватиме невеликих коливань, становлячи 2-5 копійок порівняно з попередніми днями. Аналітик пояснює, що НБУ активно регулюватиме ринок через свої інтервенції та обсяги валютних операцій, щоб запобігти різким коливанням курсу.

Наразі офіційний курс НБУ на 27 жовтня становить 36,50 гривень, що на 3 копійки нижче, ніж на 26 жовтня.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ