АКТУАЛЬНО

Кім Чен Ин обіцяє збільшення ядерних сил КНДР “в геометричній прогресії”

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив про намір країни значно збільшити свої ядерні сили, розвиваючи їх “в геометричній прогресії”. Як повідомило державне телеграфне агентство КНДР KCNA, Кім виступив з цією заявою під час святкування річниці створення Північної Кореї, передає Reuters.

У своїй промові Кім підкреслив, що його країна продовжує зміцнювати ядерний потенціал, аби бути готовою використати зброю “в будь-який момент” для захисту держави від загроз. За його словами, потужні військові сили необхідні для протидії зростаючим загрозам з боку США та їхніх союзників.

Північна Корея стурбована зростаючим впливом ядерних військових блоків, які, на її думку, очолюють Сполучені Штати. Кім Чен Ин підкреслив, що його країна готується до серйозних викликів, пов’язаних з цими блоками, що загрожують безпеці Пхеньяна.

На тлі цієї заяви, представники Південної Кореї, США та Японії зустрілися в Сеулі, щоб засудити нарощування ядерного потенціалу КНДР і продовження випробувань балістичних ракет. Заступник міністра оборони Південної Кореї Чо Чхан Ре, разом з американськими та японськими колегами, підтвердили важливість тристоронньої співпраці для стримування загрози з боку Північної Кореї.

У спільній заяві Державного департаменту США зазначається, що країни будуть зміцнювати свою співпрацю, щоб забезпечити мир і стабільність у регіоні, зокрема шляхом протидії ядерній і ракетній програмі КНДР.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ