АКТУАЛЬНО

Умови для російських та білоруських спортсменів для участі на Олімпіаді

12 російських і 7 білоруських спортсменів кваліфікувалися на Олімпіаду.

Про це повідомили в Міжнародному олімпійському комітеті.

Загалом, за даними МОК, на Олімпіаду в Парижі зможуть відібратися максимум 55 росіян.

І росіянам, і білорусам буде заборонено брати участь у церемоніях відкриття і закриття Ігор.

Російських і білоруських спортсменів у разі перемог на Олімпіаді нагороджуватимуть під музику без слів.

Медалі російських і білоруських спортсменів не враховуватимуть у загальному заліку Олімпійських ігор у Парижі.

Також повідомляється, що МОК не включив до правил щодо допуску російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду пункт про засудження війни в Україні.

До змагань не допустять спортсменів у командних видах спорту, а також індивідуальних атлетів, які підтримали бойові дії або пов’язані з військовими організаціями.

У заяві МОК йдеться про те, що вісім російських і троє білоруських спортсменів наразі відповідають вимогам і пройшли кваліфікацію на Ігри в Парижі наступного року.

У березні МОК заявив, що російські й білоруські спортсмени зможуть бути допущені лише до змагань із індивідуальних, але не командних видів спорту. Також вони мають виступати без символіки країни на формі, не бути військовослужбовцями і не підтримувати війну в Україні у своїх соцмережах.

У середині жовтня МОК відсторонив Олімпійський комітет Росії до подальшого повідомлення через включення до його складу спортивних організацій з територій Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України, про анексію яких заявила РФ.

Раніше повідомлялося, що Україна не виключає бойкоту Олімпіади-2024 після рішення МОК допустити росіян у нейтральному статусі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ