АКТУАЛЬНО

Коаліція країн заходу підготувала 100 тисяч бійців для зміцнення ЗСУ

Підготовка особового складу Збройних Сил України (ЗСУ) за кордоном набирає обертів, завдяки спільним зусиллям коаліції з 32 країн Заходу. За словами заступника начальника Генштабу ЗСУ генерал-майора Олександра Кириленка, понад 100 тисяч українських військових завершили інтенсивну підготовку в навчально-тренувальних центрах у понад 30 країнах.

Цей історичний результат став можливим завдяки координації зусиль коаліції, яка включає 32 держави-партнери, учасники двох військових місій допомоги: Групи сприяння безпеці України (SAG-U) і Місії Європейського Союзу з військової допомоги Україні (EUMAM).

Основні напрямки підготовки включають базову загальновійськову підготовку нових рекрутів, фахову підготовку з орієнтуванням на іноземні зразки озброєння та техніки, підготовку сучасних командирів-лідерів та колективну підготовку підрозділів різних рівнів.

У брифінгу генерал-мер Кириленко висловив подяку країнам-партнерам за їхню підтримку та допомогу в цьому важливому процесі. Зазначивши, що ці спільні зусилля позитивно позначаються на зміцненні обороноздатності України та відповіді на збройну агресію Російської Федерації, генерал-майор висловив надію на подальше розвиток співпраці.

Систематична підготовка українських військових в іноземних поточних центрах акцентується на реалізації чотирьох ключових пріоритетів: швидкій базовій загальновійськовій підготовці, фаховій підготовці з використанням іноземних зразків техніки, підготовці лідерів та командирів на різних рівнях, а також колективній підготовці для ефективного управління підрозділами під час наступу та штурмових дій.

Невід’ємною частиною успіху є обмін досвідом та навичками між військовими аташе країн-партнерів. Очікується, що подальша співпраця буде сприяти зміцненню обороноздатності України та забезпечити ефективну відповідь на будь-які якісь загрози.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ