АКТУАЛЬНО

Конгрес США ухвалив законопроєкт щодо тимчасового фінансування уряду, уникнувши можливого шатдауну

Палата представників США успішно схвалила законопроєкт про тимчасове фінансування федерального уряду до початку березня, уникнувши часткового припинення роботи урядових структур.

За цей законопроєкт проголосували 314 представників, в той час як 108 конгресменів, включаючи 106 республіканців та двох демократів, висловили протест. Раніше цього тижня, також у четвер, законопроєкт було ухвалено Сенатом з перевагою у 77 голосів “за” та 18 – “проти”.

Затверджений документ тепер очікує підпису від президента США Джо Байдена. Підчас голосування в обох палатах акцентували на терміновості процесу через надходження передбаченої снігової бурі, яка може ускладнити пересування законодавців.

Цей законопроєкт про тимчасове фінансування, який є вже третім подібним, продовжить розходи з минулого фінансового року до 1 та 8 березня. Його призначенням є забезпечення фінансового покриття для різних урядових структур.

Спільний імпас між демократами у Сенаті та республіканцями в Палаті представників щодо бюджету на рік призвів до затримок у його ухваленні. Республіканці акцентують на необхідності значного скорочення видатків, в той час як демократи стверджують, що додатковий час необхідний для ретельного обговорення бюджетних питань.

Це сталося на фоні гострої боротьби стосовно державного боргу, який наразі становить 34,4 трильйона доларів, викликаючи загальне занепокоєння через обсяг процентних виплат, що призводять до Міністерства фінансів США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ