АКТУАЛЬНО

Лувр придбав картину “Христос висміяний” вартістю 24 млн євро

Лувр, найбільший художній музей у світі, придбав картину XIII століття, “Христос висміяний”, за 24 мільйони євро, яку спочатку планували викинути на смітник. Це полотно, написане флорентійським художником Чімабуе близько 1280 року, було виявлено під час прибирання будинку літньої француженки.

Початкова власниця, 90-річна жінка, яка переїхала до будинку престарілих, не змогла насолодитися несподіваною удачею і померла через два дні після аукціону. Сім’я власника запросила експерта для перевірки картини, який відправив її до паризького мистецтвознавця. Вони оцінювали роботу від 4 до 6 мільйонів євро, але експерт підтвердив її справжність та велику цінність.

Музей вже розглядав можливість придбання цієї картини в 2019 році, коли вона виставлялася на аукціоні, але втратив її, коли вартість зросла до 24 мільйонів євро, що включає комісійні.

Міністерство культури Франції визнало роботу національним надбанням і наложило тимчасову заборону на вивезення. Лувру надано 30 місяців для збору коштів на викуп.

Це шедевр має розміри трохи більше 25 см на 20 см і зображує глузування з Ісуса перед його розп’яттям. Він буде центральним експонатом майбутньої виставки у Луврі в 2025 році.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ