АКТУАЛЬНО

Кожен день зволікання конгресу США ускладнює становище ЗСУ

Поки конгрес США продовжує затягувати з виділенням додаткової допомоги Україні, ЗСУ все складніше підтримувати свої військові зусилля, пише The Washington Post. Кожен день зволікання палати представників ускладнює становище України і знижує шанси на позитивний для неї результат конфлікту, навіть якщо допомога від США врешті-решт надійде – The Washington Post.

Як зазначає видання, Росія бере на озброєння такі методи, від яких Україні важко захиститися. Одним із прикладів The Washington Post називає використання російськими силами бомб, що планують, – боєприпасів, що містять до півтонни вибухівки, оснащених крилами і системами наведення, що дозволяють здійснювати польоти на великі відстані з високою точністю. Вони дозволяють російським літакам триматися осторонь і вести вогонь поза зоною досяжності українських зенітних систем.

Для того щоб протистояти російській авіації, ЗСУ “відчайдушно потребують” артилерійських снарядів і ракет для зенітних комплексів Patriot, проте ось уже півроку США не можуть надати таку необхідну допомогу. Є в Києва і внутрішні проблеми, які не можна розв’язати грошима Вашингтона, – пересічні українці не бажають вирушати на фронт, а ЗСУ дедалі більше страждають від втоми і численних втрат.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ