АКТУАЛЬНО

Країни Балтії закликали європейські держави НАТО відродити призовну армію

Президенти Латвії та Естонії закликають країни Європи готуватися до можливого протистояння з Росією, підкреслюючи необхідність прийняття ряду заходів, щоб забезпечити колективну безпеку. У своїх інтерв’ю президенти висловили думку, що країни-члени НАТО мають збільшити військові витрати до рівня періоду Холодної війни та розглянути можливість введення обов’язкової військової служби для збільшення ефективності збройних сил.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс відзначив, що хоча професійна армія має свої переваги, обов’язкова військова служба може допомогти збільшити резерви країни. Він підкреслив, що хоча ніхто не прагне до війни, немає бажання стати жертвою агресії, особливо з огляду на події в Україні.

Наразі кілька країн, включаючи Латвію, Литву та Швецію, вже відновили систему військового призову, а Данія розглядає можливість введення обов’язкової служби для жінок. У той же час, Естонія, Фінляндія та Норвегія зберігають систему військового призову з часів Холодної війни.

Президент Естонії Алар Каріс також запропонував ідею введення спеціального податку для фінансування оборонних витрат, щоб забезпечити необхідні ресурси для зміцнення оборони європейських країн.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ