АКТУАЛЬНО

Країни «Великої сімки» узгодили механізм кредитування України на 50 мільярдів доларів

Країни «Великої сімки» (G7), до складу яких входять США, Канада, Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія та Японія, а також Європейський Союз, створили новий фінансовий механізм підтримки для України. Згідно з рішенням, Україна отримує кредит на суму 50 мільярдів доларів, вартість яких буде сформована за рахунок доходів, отриманих від заморожених російських активів. Ця угода стала черговим кроком в об’єднаних міжнародних зусиль для відновлення та підтримки України в цій триваючій війні.

Як заявляється на сайті уряду Італії, яка наразі головує в G7, затверджено «технічне рішення, що забезпечує послідовність, координацію, справедливий розподіл кредитування і солідарність між усіма партнерами G7».

Гроші мають піти на економічну та військову підтримку України, а також на відновлення після війни. «Наша мета – почати виплачувати кошти до кінця року», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, Вашингтон надасть Києву 20 млрд доларів, приблизно стільки ж внесе ЄС, а ще 10 млрд доларів очікуються від Великої Британії, Японії та Канади.

Раніше Європа планувала виділити 35 мільярдів, але проти цього виступила Німеччина.

Погашати кредит будуть з доходів російських активів, які оцінюються на рівні 2-3 мільярдів євро на рік.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ