АКТУАЛЬНО

Публікація плану створення вірусу COVID за рік до початку пандемії

Нещодавно було розкрито серію документів, детально розкриваючи плани створення вірусу, аналогічного COVID, в Китаї за кілька місяців до початку пандемії. Ця інформація відкриває нові перспективи для гіпотези про можливий лабораторний витік. За отриманою інформацією, отриманою завдяки запитам на підставі Закону про свободу інформації (FOIA), вказано, що документи включають план розробки “шипових білків”, які здатні інфікувати людські клітини. Ці білки передбачалося вбудувати у віруси, аналогічні SARS-Covid, в лабораторії в Ухані, що відзначається з грудня 2018 року.

Пройшовши рік, наприкінці 2019 року з’явився COVID-19, що призвело до глобальної пандемії. Ці документи стали предметом розгляду відомою благодійною організацією EcoHealth Alliance з Нью-Йорка, яка розподіляє державні гранти США для подібних досліджень за кордоном.

Міністерство оборони США відхилило фінансування цього проєкту, однак критики вважають, що описані в документах плани можуть бути “інструкцією” для створення COVID та випадкового виникнення пандемії. Також виявлені спроби EcoHealth ввести Пентагон в оману щодо ризиків їхніх експериментів для отримання фінансування.

Щодо інформаційного витоку з лабораторії в Ухані, сенатор Ренд Пол, який висловлює підтримку теорії лабораторного витоку, вказав, що ці документи знову підкреслюють використання обману в зв’язку з особами, пов’язаними з лабораторією в Ухані.

Біолог та науковий письменник Метт Рідлі, який досліджував можливість лабораторного витоку протягом тривалого часу, зазначив, що цей останній витік документів робить лабораторний витік практично безсумнівним.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ